Проектът BALANCE – Green and Stable е насочен към ключовите приоритети на ЕС, свързани с екологичните и климатичните цели.

Съгласно Зелената сделка, представена от Европейската комисия през декември 2019 г., Европа следва да се превърне в климатично неутрален континент до 2050 г. А според Зеления план за действие, малките и средните предприятия (МСП) имат съществена роля за постигане на по-екологична икономика, тъй като над 25 милиона МСП оперират към момента на пазара на ЕС. Освен това, малките и средни предприятия са тези, на които им се налага да полагат най-много усилие при среща с предизвикателства – както при миналата финансова криза - тъй като управлението на промяната е затруднено поради липсата на финансови или човешки ресурси, устойчивост и познания.

erol-ahmed-wKTF65TcReY-unsplash

Balance има за цел да разработи и предостави на ръководителите на МСП новаторска програма, базирана на ECVET, която ще им помогне да трансформират операциите си към по-екологични, като същевременно подобрят своята финансова грамотност и повишат екологичната си осведоменост.

Създаване на доклад, който показва реални примери в страните партньорки и предоставя финансов анализ на най-добрите практики в бизнес сектора.

Развиване на програма за обучение за прилагане на финансово устойчиви зелени политики, която ще отговори на въпроса как компаниите могат да станат по-зелени и кои са конкретните мерки, които могат да предприемат днес.

Създаване на учебна уеб платформа за популяризиране на зелените мерки и обучение на широк кръг от ръководители на малки и средни предприятия.

Balance е финансиран от европейската програма Erasmus + на ЕС с продължителност от 2г. и се осъществява съвместно с партньори 5 страни.

Координатор на проекта

Inspire Bulgaria – Association
Contact: Velina Dragiyska
Email: velina@inspirebulgaria.com

Партньор

A & A Emphasys Interactive Solutions Ltd
Contact: Athos Charalambides
Email: info@emphasyscentre.com

Партньор

CCS Digital Education Limited
Contact: Ilias Parlavantzas
Email: e.parlavantzas@ccseducation.com

Партньор

Eurogeo VZW
Contact: Rafael De Miguel
Email: rafaelmg@unizar.es

Партньор

Politeknika Ikastegia Txorierri S.Coop
Contact: Jesús Ángel Orbe
Email: jorbe@txorierri.net

Партньор

Aintek Symvouloi Epicheiriseon Efarmoges Ypsilis Technologias Ekpaidefsi Anonymi Etaireia
Contact: Metaxia (Xenia) Chronopoulou
Email: info@idec.gr