Мисия Детска Усмивка инициатива сдружение
why

В България около 3 000 деца са живеят в центрове за настаняване от семеен тип. Повечето центрове не разполагат с достатъчно средства да осигурят санитарни, хигиенни и други материали от първа необходимост за децата.

Сдружение "Вдъхнови България" прие като своя мисия през 2019 да помогне на децата да водят живот по-близък до този на децата, отглеждани в семейства.

Затова от началото на 2020 година решихме да дадем гласност на проблема и да организираме дарителски кампании. На всеки 2 месеца нашият екип посещава центрове в страната и дарява събраните продукти на децата.

Нека дарим заедно усмивки на децата, настанени в институциите в България!

 

„Мисия детска усмивка“ е инициатива на Сдружение „Вдъхнови България“, която се стреми да подпомогне центровете за настаняване от семеен тип в България. 

 

През 2019та година проведохме редица разговори с центровете и установихме, че една от основните им нужди е от хигиенни материални продукти за лична и за козметична грижа. 

 

Голяма част от децата, настанени в тях, са в тийнеджърска възраст и за тях е необходимо да разполагат с подобни средства, за да изградят самочувствието и самоувереността си. Пилотната ни инициатива се осъществи през ноември 2019, когато благодарение на събраните средства и дарения, успяхме да помогнем на центъра в град Брацигово с над шампоани, душ гелове, дезодоранти, самобръсначки. Разбира се, добавихме и разнообразни играчки и над 100 детски книжки.

Посещението в Брацигово вдъхнови нашия екип да превърне инициятивата в проект без крайна дата, но с ясна цел – от януари 2020 на всеки два месеца посещаваме центрове за настаняване на деца от семеен тип и даряваме хигиенни материали, спортна екипировка и книги. 


Искате да дарите усмивка?

Включете се

Осигурете санитарни материали

Можете да подкрепите децата като осигурите санитарни продукти за децата и юношите, (като дамски превръзки, материали за интимна хигиена, самобръсначки, дезодоранти и други). Бихме се радвали да:

  • Изпратите продуктите на адреса на нашия офис: ул. Петър Парчевич 52, ет 4, София
  • Посетите лично в нашия офис, за да ги дарите
  • Изпратите продуктите на чрез Еконт (Офис: „ГУРКО“) ул. „Кузман Шапкарев“ 5, 1141 Център, София

Направете дарение

Ако нямате възможност да закупите материали, можете да направите дарение на нашата банкова сметка. Kато основание посочете името на центъра, който желаете да подкрепите или други специфичи инструкции към нас.

СДРУЖЕНИЕ „Вдъхнови България“

IBAN: BG32RZBB91551011100045
BIC код: RZBBBGSF

 

или използвайте PayPal бутона долу:

Посетете наше събитие

Посетете ни на наше благотворително събитие. Входът за събитието се използва като дарение за закупуване на необходимите материали. Така ще можем да се запознаем на живо и ще подкрепите децата.

Следете нашите събития на страницата на Мисия Детска Усмивка във фейсбук.

Важна информация

Как организираме даренията

Даренията към центровете се осъществяват всеки месец. Предварително се свързваме с центровете за настаняване в съотвената област и обсъждаме нуждите на децата с директора на центъра. Правим списък с нужните продукти и материали.

След приключване на дарителската кампания за съответните центрове, ги посещаваме и даряваме лично на децата. С центъра подписваме приемно-предвателен протокол за продуктите, които сме занесли. 

Как процедираме с паричните дарения

Паричните дарения, получени по нашата банкова сметка и по време на благотворителните събития, използваме единствено за закупуване на липсващите материали от списъка. Ако са останали средства, закупуваме спортни стоки като топки, въжета за скачане и други. 

 

Не използваме паричните средства за покриване на административни или организационни разходи. Нашите членове работят доброволно за инициативата. 

Нашите дарители

Всеки дарител получава сертификат за дарение и се вписва в книгата ни за дарители.

Ние споделяме протокола, издаден от съответния център за дадената подкрепа, на нашия сайт и социални мрежи.

Какви продукти са нужни

В центровете с много малки изключения са необходими: шампоани, душгелове, сапуни, дамски превръзки, дезодоранти, самобръсначни, кремове и пяни за бръснене, почисващи гелове за лице, продукти за интимна хигиена и други. 

Правна основа

Сдружение „Вдъхнови България“ е регистрирано като юридическо лице с нестопанска цел, осъществяващо дейността си в обществена полза, вписано в Търговския регистър на Република България. Сдружението не следва политическа или религиозна идеология. Сдружението се стреми да подпомогне социалната, икономическата и културна среда в Република България.

ЕИК:205689149

Снимки

Публикуваме снимки от нашите събития и на продуктите, които даряваме, но не снимаме лицата на  децата при получаването на продуктите. Считаме, че трябва да се въздържаме от заснемането на този момент, колкото и да е специален и важен за публичността на Мисия Детска Усмивка. Молим за Вашето разбиране. 

Приемаме ли дрехи

Приемаме нови дрехи, като под нови разбираме такива, които не са носени и имат етикет. Според  НАРЕДБА № 27 ОТ 16 АВГУСТ 2005 Г. За здравните изисквания към дрехите втора употреба, имаме право да предоставяме такива, само когато са преминали дезинфекция и има документ за това. Ние не можем да си позволим да изпратим дрехите на химическо чистене преди дарение и като цяло този разход не е оправдан, затова ви молим, ако желаете да дарите дрехи, които сте носили, поемете разхода по дезинфекция. 

Домове или центрове за деца

Преди няколко години в България се проведе реформа в социалната система, с която отпадна институцията на домовете за деца. Много хора погрешно разбраха, че вече домове за деца в България не съществуват. Напротив, те съществуват, но са преименувани като центрове. Вместо дом за 60 деца в град Х, сега има 4 центъра за настанявне от семеен тип в град Х (най-често в една сграда), всеки от тях с до 15 деца или общо 60.

Оставаме на разположение за всякакви въпроси

Свържете се с нас

Посетете ни

град София, ул. Петър Парчевич 52,  етаж 4

info@inspirebulgaria.com